CHITOSAN VÁM MŮŽE ZACHRÁNIT ŽIVOT...



Chitosan objevili před 100 lety Japonci. Je to přírodní nevstřebatelná vláknina, vyrábí ze schránek krabů, raků, mušlí a krovek hmyzu. Využívá se ve všech odvětvích průmyslu, i v medicíně.







Má schopnost z přijaté potravy odstraňovat tuk aniž by narušoval vstřebávání vitamínů rozpustných v tucích. Je schopen na sebe navázat 4-6 násobek své váhy a vyloučit je z těla ven stolicí dříve než je tělo zpracuje. Povzbuzuje funkci střev, podporuje zažívání a pomáhá snižovat cholesterol. Pomáhá hojit a regenerovat zažívací trakt, jizvy, záněty, kostní tkáň a snižuje výskyt ledvinových kamenů. Působí rovněž proti pálení žáhy a hladu. Doporučuje se kombinovat s vitamínem C, který jeho účinky umocňuje. 






Možnou kontraindikací, kterou je potřeba hlídat, může být zhoršené vstřebávání některých minerálních látek (vápník, hořčík, zinek, ....). V případě užívání léků je třeba udržovat alespoň 2 hodinový časový odstup. Není vhodný pro děti, těhotné a kojící ženy.

Užívá se půl hodiny před jídlem. Je důležité jej zapít alespoň 250 ml vody. Denní doporučená dávka je 1-3g.





Potravinových doplňků s obsahem chitosanu je nepřeberné množství. Napsala jsem článek o FAT BINDERU od MyProteinu zde: https://bylinkovaholka.blogspot.com/2017/08/fat-binder-lapac-tuku.html













Další oblastí medicíny ve které se chitosan uplatnil je utěsnění a pokrytí i rozsáhlých ran a ochrana před infekcí. Pláty chitosanu se aplikují přímo na živou tkáň, pěna z chitosanu pak dokáže vyplnit rány a dutiny a zastavit krvácení nebo velké plochy popálenin do doby než může být pacient odborně ošetřen. 






CONVERSATION

Featured Post

Instagram